Palánta ültetés a Gödöllői Otthonban

Palántázás Gödöllőn

Már hagyomány, hogy minden év tavaszán a Gödöllői Otthonban az ablakok díszítésére palántákat ültetünk az ott lakókkal együtt.

Annak ellenére, hogy ez egy hétköznap délelőtti programra sikeredett, elég sokan részt vettek a klubokból.

Ez történt idén is, amikor Gödöllőn 10 órakor megjelentünk 180 db palántával az otthonban.

Az Első Budapest-Gödöllő Lions Club 100 db egynyári növény palántát és 6 db muskátlit hozott (az értékük meghaladja a 180.000 Ft-t).

A 100 db egynyári növény között 4 féle virág volt: begónia, bársonyvirág, jézusszíve és paprikavirág.

A gödöllői klubot Scherzinger Mária képviselte, aki fényképeket is készített (ezeket a beszámoló alatt megtekinthetitek).

A rendezvényünk zenei aláfestéssel történt.

Az indulásnál az intézmény vezetője, Mariann mondott rövid köszöntőt, majd

Szabó Dorottya és édesapja Szabó Zoltán (a TITTINA KFT képviseletében) bemutatta röviden a céget, majd elmondta a folyamatot.

Végül Pázmányi György is megköszönte a Gödöllői klubnak a részvételt és az adományokat, akik révén most lehetőség van a palánták elültetésre.

A palántákat idén a baráti adományozóknak köszönhetően nem kellett kifizetni.

Azokat két cég adományozta, a TITTINA KFT; a dr. Medgyessy Ildikó lánya Medgyessy Ildikó és férje Szabó József által fémjelzett KFT, akik 130 db szépen kifejlett Begóniát hoztak (kb. 200.000 Ft értékben) az Otthonba, Szabó Dorottya és édesapja kíséretében.

Fontos szerepük volt, mert segítettek mindenkinek a szakszerű ültetésben, sőt saját maguk is ültettek palántákat.

TŰZVIRÁGOK

Az 50 db tűzvirágot a VENKEE KFT adománya (kb. 150.000 Ft értékben) révén tudtuk elvinni, amit Török Bálint személyesen hozott fel Budapestre a Badacsonytomaji kertészetükből.

Ennek különlegessége, hogy évelő, ha vigyázunk rá és rendszeresen öntözzük (de nem túl) több éven keresztül örülhetünk a szépségének.

Nagy volt a lelkesedés a bent lakók körében is, mert nagy élmény volt számukra, hogy maguk választhatták ki azt a palántát, ami egész évben díszíteni fogja az ablakukat.

A hideg idő miatt az Otthon területén végeztük a munkálatokat, egy olyan térségben, ahol elég hely volt a felállított asztalokra, amelyeken fóliával letakarva szabadon dolgozhattunk a földdel.

Mi tagadás olyan sokan nyüzsögtek a palántázó asztal körül, hogy néha nem lehetett odaférni.

Az Otthon biztosított 5 db nagy virágföldes zsákot, amellyel tudtuk frissíteni a régi kerti földet és töltöttük az üres ládákat.

Mint minden egyszer, a kerti föld is elfogyott, így néhány palánta és üres láda megmaradt, azzal, hogy azt később a lakók és a nővérek közösen elültetik.

Hála a TITTINA KFT szakembereinek, minden flottul ment és nem volt fennakadás, nem volt senkinek rossz érzése, hogy rá nem kerül sor, mert mindenki azt kapta, ami a kedvére volt.

Remélhetően jövőre ugyan itt folytatjuk a palántázást, ugyan ebben a körben.

Amit most megemlítek, nem a palántázás része, de nagy örömünkre szolgált, hogy az Otthon a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól kapott 15 db. kiváló minőségű kórházi ágyat, amely a régi és már elhasználódott ágyak helyébe kerülhet.

Nekünk ebben, az-az érdemünk, hogy régi patronálónk Szegedi István segítségünkre sietett és a szállítást vállalta.

A cégük le is szállította még 17-én, a palántázási programunk előtti napon.

Hálásan köszönjük, a résztvevőknek.

Pázmányi György

Wesselényi LC

klubelnök


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba